Rosstandart zatwierdził wymagania dotyczące świadczenia usług w rosyjskich hotelach działających w systemie „all inclusive” i „ultra all inclusive”. Zaczną obowiązywać 30 czerwca. Zgodnie z ustalonymi normami, rosyjskie hotele all inclusive będą musiały między innymi dostarczać alkohol krajowy na obiad i kolację w nieograniczonych ilościach.
„Rosyjskie napoje alkoholowe są prezentowane w nieograniczonych ilościach w formie bufetu w porze obiadu i kolacji, a także w punkcie dodatkowego jedzenia: piwo - co najmniej jeden rodzaj, wytrawne / półsłodkie czerwone / białe wino - co najmniej trzy rodzaje, mocny alkohol – co najmniej dwa gatunki i bazujące na nim koktajle” – cytuje wytyczne agencja TASS.
Czytaj więcej
Dwóch inwestorów chce rozmawiać o przejęciu browaru w Leżajsku.
Zgodnie z wymogami Rosstandart, goście hotelu ultra all inclusive muszą mieć dostęp do co najmniej pięciu rodzajów mocnych alkoholi, oraz co najmniej siedmiu rodzajów koktajli na bazie mocnych alkoholi. W pięciogwiazdkowych hotelach ultra all inclusive do śniadania powinno być podawane wino musujące.
Standard wymaga również, aby hotele all inclusive i ultra all inclusive zapewniały nielimitowane napoje bezalkoholowe, w tym trzy rodzaje koktajli bezalkoholowych, w bufecie i dodatkowych punktach gastronomicznych.